Contact

5 tips om de komende BPM-stijging te compenseren

De overheid maakt een nieuwe auto kopen opnieuw duurder. Vanaf 1 juli 2020 betaal je namelijk meer BMP (aanschafbelasting) bij de aankoop van een nieuwe auto. Volgens berekeningen van onderzoekbureau JATO, leiden de nieuwe BMP-tarieven tot een prijsstijging van ongeveer 588 euro voor alle personenauto’s. Maar gelukkig kunnen de meeste mensen met een auto wél nog altijd flink veel geld besparen. Gemiddeld tot wel 600 euro per jaar! Met onderstaande tips compenseer je de stijgende BPM kosten dan ook met gemak.

Tip 1. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen

Elk jaar passen autoverzekeraars de voorwaarden en premies van hun autoverzekeringen aan. Dit betekent dat er ieder jaar een andere autoverzekering beter past bij jou en je auto en een gunstigere premie heeft. Goed je autoverzekering vergelijken op dekking, voorwaarden en premie zorgt er dan voor dat je nooit onnodig te veel betaalt als je een nieuwe auto koopt.

Tip 2. Autoverzekeringspremie per jaar betalen

Ja, het is een groot bedrag dat je in één keer op tafel moet leggen. Maar door de verzekeringspremie per jaar te betalen krijg je bij een aantal verzekeraars extra korting op de premie. En dat niet alleen, je betaalt ook maar een keer administratiekosten, in plaats van elke maand. Heb je dus wat geld over en wil je besparen op je autoverzekering, dan is jaarbetaling absoluut een aanrader.

Tip 3. Verhoog je eigen risico en bespaar op je premie

Heb je een WA beperkt casco autoverzekering of een allrisk autoverzekering? Dan krijg je korting op de premie wanneer je het eigen risico verhoogd. Dit is dus een makkelijke manier om te besparen op je autoverzekering. Maar let op! Ben jij iemand die toch wel geregeld een autoschade heeft? Weet dan wel dat je een groter deel van een eventuele reparatie zelf moet betalen. Het verhogen van je eigen risico kan onder de streep dus ook duurder uitpakken!

Tip 4. Voorkom een dubbele verzekering

Bespaar door jezelf niet dubbel te verzekeren. Het klinkt heel logisch natuurlijk. Toch zijn er nog altijd mensen die wél dubbel verzekerd zijn. Dit komt vooral voor bij een aanvullende verzekering, zoals de verkeersrechtsbijstand auto. Vaak hebben mensen dan namelijk al een rechtsbijstandverzekering met dekking voor verkeer en kiezen zo ook nog eens voor een aparte verkeersrechtsbijstandsverzekering. Dit is onnodig en zorgt alleen maar voor extra kosten. Let hier dus goed op als je een autoverzekering afsluit.

Tip 5. Maak slimme keuzes bij autoschade

Hoe voorzichtig je ook bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar ook dan bespaar je geld door slimme keuzes te maken. Heb je namelijk maar een kleine schade tot 750 euro? Dan is het meestal goedkoper om deze schade zelf te betalen, in plaats van de claimen. Door autoschade te claimen val je namelijk terug in schadevrije jaren, wat ten koste gaat van je no-claim korting. Direct gevolg is dat je autoverzekeringspremie stijgt.

Ook is het verstandig om bij schade te kiezen voor een aangesloten schadehersteller. Door naar een schadeherstelbedrijf te gaan die afspraken heeft gemaakt met je verzekeraar betaal je namelijk minder of zelfs helemaal geen eigen risico.

Bespaar direct op je autoverzekering!
Vergelijk online het grootste aanbod autoverzekeringen, kies de best passende verzekering tegen de scherpste premie en bespaar gemiddeld 237 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken
Nog geen reacties op "5 tips om de komende BPM-stijging te compenseren"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen