Contact

Besmet met corona, wat dekt je zorgverzekering?

Door het coronavirus is er veel onduidelijkheid en angst bij een hoop mensen. Gelukkig is de zorg hier goed geregeld en biedt je zorgverzekering uitgebreid dekking. Maar wát vergoedt je zorgverzekering precies? En wat valt niet onder de dekking van je zorgverzekering? We leggen het kort uit.

Wat zijn de symptomen van het coronavirus?

De klachten bij COVID-19, lijken erg op die van een griep. Je krijgt onder andere:

  • koorts
  • hoofdpijn
  • hoesten
  • kortademigheid
  • keelpijn
  • smaakverlies

Heb jij een of meer van deze symptomen? Blijf thuis en vermijd zoveel mogelijk contact met andere mensen. Houden deze klachten enkele dagen aan en worden ze niet minder? Neem dan contact op met je huisarts.

Let op! Heb je klachten zoals hoesten, koorts en kortademigheid? Ga niet zelf naar je huisarts, maar neem eerst telefonisch contact op!

Worden huisartskosten vergoed bij COVID-19?

Wanneer je met klachten naar de huisarts gaat, valt dit bezoek altijd onder je basisverzekering. Je betaalt geen eigen risico. Een eventueel bloedonderzoek in een laboratorium gaat echter wél ten koste van je eigen risico.

Coronavirus en kosten ziekenhuis

Ook als je vervolgens een verwijzing naar het ziekenhuis krijgt, vallen de kosten gewoon onder de dekking van je zorgverzekering. Je betaalt voor een ziekenhuisopname wel eigen risico. Dit jaar is het eigen risico minimaal 385 euro. Heb je het eigen risico dit jaar al verbruikt, dan betaal je niets. Heb je een verhoogd, vrijwillig eigen risico? Dan betaal je betaal je een hoger bedrag.

Let op! Een ziekenhuisopname is duur. Houd er dus rekening mee, dat je het hele eigen risico betaalt.

COVID-19 in het buitenland

Verblijf je in het buitenland en heb je het coronavirus opgelopen? Dan vergoedt je zorgverzekering altijd spoedeisende zorg in het buitenland. In het geval van corona, kan zorg waarschijnlijk niet wachten tot je weer in Nederland bent. Sterker nog, reizen is meestal geen optie meer. De zorg die je nodig hebt krijg je dan vergoed tot het in Nederland geldende tarief.

Let op! Zit je in een land waar de zorg duurder is? Dan betaal je het deel boven de dekking van je basisverzekering zelf. Een aanvullende zorgverzekering of een uitgebreide reisverzekering met geneeskundige kosten biedt in zo’n geval uitkomst.

Welke kosten rond het coronavirus worden niet vergoed?

Beschermingsmaatregelen zoals handzeep of mondkapjes vallen niet onder de dekking van je zorgverzekering. Ook pijnstillers, zoals paracetamol vallen niet onder de dekking van je basisverzekering. Deze koop en betaal je dan ook zelf.

1 reactie op "Besmet met corona, wat dekt je zorgverzekering?"
 
Reacties
  • Murat Üstün 27 november 2023
    Geachte mw Daniëlle van den Broek, ik had via Geld.nl zorgverzekering aangesloten bij Zilveren Kruis vanaf nieuwe jaar. Mijn oude zorgverzekering was A.s.r. ik ben overgestapt naar Zilveren Kruis. Ik heb van hun bevestigen mail en digitale verzekering brief ontvangen. Ik ben benieuwd wat ik nog nodig heb voor 20€ Bol.com cadeau. Kunt u mij informeren, alvast bedankt voor medewerking en met vriendelijke groeten
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen