Contact

Werkgeversbijdrage ziektekosten

Hoe werkt de werkgeversbijdrage ziektekostenpremie?

In Nederland ben je verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ook betaal je nog een bijdrage van uit je loon of uitkering. Je betaalt dus op meerdere manieren voor de zorg in Nederland. Deze bijdrage loopt direct via je werkgever of uitkeringsinstantie.

Waarom aparte heffing voor werkgeversdeel?

De hoogte van de heffing is een percentage van je inkomen. Door deze manier van heffen worden de lasten beter verdeeld. De hoogste lasten komen op de sterkste schouders. De werkgeversbijdrage is apart, omdat deze gezien de hoogte niet verrekend kan worden in de premie voor de basisverzekering.

Inhouden werkgeversbijdrage gewijzigd

Vroeger werd het werkgeversdeel ziektekosten vermeld op je loonstrook. Door de Wet uniformering loonbegrip komt de bijdrage niet meer voor op de loonstrook. Over de werkgeversbijdrage werd ook loonbelasting betaald en deze is ook komen te vervallen. Dit heeft geen invloed gehad op het netto loon, want de tarieven van de loonbelasting zijn gewijzigd. De vereenvoudiging van de loonstrook levert dus geen voordeel op voor werknemers.

Betaal niet langer onnodig te veel voor je zorgverzekering!Vergelijk snel het grootste aanbod zorgverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de best passende verzekering af met de laagste premie en bespaar tot wel 300 euro per jaar! Zorgverzekering vergelijken
Nog geen reacties op "Werkgeversbijdrage ziektekosten"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen