Contact

Zorgtoeslag 2019 iets lager dan gedacht

Ook in 2019 heb je weer recht op zorgtoeslag. Of en hoeveel zorgtoeslag je krijgt, hangt wel af van je inkomen. Nu de zorgpremies 2019 bekend zijn en blijkt dat ze hoger uitvallen dan de zorgpremies in 2018, stijgt ook de zorgtoeslag. Eenpersoonshuishoudens krijgen gemiddeld 4 euro per maand meer zorgtoeslag en meerpersoonshuishoudens ontvangen gemiddeld 16 euro per maand meer dan in 2018.

  • Eenpersoonshuishoudens gemiddeld + 50 euro per jaar (4,16 euro per maand)
  • Meerpersoonshuishoudens gemiddeld + 193 euro per jaar (16,08 euro per maand)

Tip! Ben je benieuwd of je recht hebt op zorgtoeslag? Lees dan het artikel ‘Recht op zorgtoeslag’ en ontdek óf en hoeveel zorgtoeslag 2019 je krijgt. 

Toeslag éénpersoonshuishoudens stijgt minder hard dan zorgpremie

De zorgtoeslag is in het leven geroepen om je zorgkosten te compenseren. Nu blijkt dat de zorgpremies in 2019 hoger zijn dan de zorgpremies 2018, krijgen mensen tot een bepaald inkomen ook íets meer tegemoetkoming in de vorm van zorgtoeslag. Gemiddeld gaan de zorgpremies 2019 met 6,50 euro per maand omhoog. Een snelle berekening laat dan dus zien dat vooral de eenpersoonshuishoudens in 2019 wat duurder uit zijn.

Bespaar eenvoudig op je zorgverzekering

Gelukkig betekent dit niet perse dat je ook duurder uit bent het komend jaar. Door online zorgverzekeringen te vergelijken bespaar je namelijk tientallen euro’s. We geven je graag een aantal tips om makkelijk te besparen op je zorgverzekering

Tip 1 – Verhoog het eigen risico

In Nederland heeft iedereen een verplicht eigen risico van 385 euro. Dit houdt in dat je zorgkosten uit het basispakket zelf betaalt tot dit bedrag. Maar heb je de afgelopen jaren je eigen risico niet verbruikt en verwacht je dat dit jaar ook niet te doen? Verhoog dan je vrijwillig eigen risico. Dit kan met staffels van 100 euro tot een maximum van 885 euro. Hoe hoger je eigen risico, hoe meer korting je krijgt op de zorgpremie.

Tip 2 – Bespaar op je tandverzekering

De meeste Nederlanders hebben een te uitgebreide tandverzekering. Ga jij twee keer per jaar naar de tandarts en heb je alleen af een toe een gaatje of laat je soms tandsteen verwijderen? Dan is een tandverzekering met 75 procent vergoeding tot 250 euro meer dan genoeg. Uitgebreider verzekeren is dan overbodig en duwt je zorgpremie alleen maar omhoog.

Tip 3 – Verzeker je niet dubbel voor medische hulp in het buitenland

Ben je in het buitenland en moet je om wat voor reden dan ook naar het ziekenhuis of naar de tandarts? Dan vergoedt je basisverzekering deze kosten tot de in Nederland geldende tarieven. Zijn de tarieven in dat land duurder dan in Nederland? Dan betaal je het meerdere zelf. Veel mensen verzekeren zich hiertegen met een aanvullende verzekering voor medische hulp in het buitenland. Heb je echter een doorlopende reisverzekering met dekking voor medische kosten? Dan is deze aanvullende verzekering overbodig. Je reisverzekering compenseert deze extra kosten namelijk ook al.

Tip 4 – Vergelijk online en bespaar

43 procent van de mensen is de laatste tíen jaar niet overgestapt van zorgverzekering. Dit terwijl er in die tijd toch écht heel veel verandert is. In de zorg, maar in je eigen situatie vast ook. Ook betalen 72 procent van de mensen onnodig te veel voor de zorgverzekering. Er valt tot wel 300 euro per jaar te besparen. Geef dus online je zorgbehoefte aan en wij tonen je alle passende zorgverzekeringen, gerangschikt op laagste premie. Je vindt zo eenvoudig een zorgverzekering die beter bij je past en een lagere premie heeft.

Vind een passende zorgverzekering en bespaar!Kijk nu direct in onze zorgvergelijker voor de best passende zorgverzekering. Sluit deze online af en bespaar een hoop geld. Zorgvergelijker
Nog geen reacties op "Zorgtoeslag 2019 iets lager dan gedacht"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen