Contact

Met de auto naar Frankrijk – 5 Praktische tips!

La Douce France! Frankrijk is al jaren dé vakantiebestemming onder Nederlanders. Zo’n 1,5 miljoen mensen gaan deze zomervakantie weer met de auto naar de Ardèche, Côte d’Azur of Languedoc. Voor veel mensen begint de vakantie zodra ze bepakt en bezakt hun straat uitrijden, terwijl anderen juist een hekel hebben aan die lange autoreis. Vooral wanneer er jonge kinderen op de achterbank zitten is de spanning vaak rond Luik al om te snijden. We geven je graag en aantal tips om je rit naar Frankrijk gezellig te houden.

Tip 1 Rijd ’s nachts naar Frankrijk

Niets kan de sfeer in je auto meer verpesten dan kilometerslange file. Stilstaan in de brandende zon en staren naar verveelde mensen in andere auto’s. Gelukkig is er een eenvoudige manier om dit te omzeilen. Rijd ’s nachts naar Frankrijk! 

Niet iedereen vindt het prettig om in het donker te rijden, maar het biedt wel héél veel voordelen. Ten eerste is het heel rustig op de weg, waardoor je geen file tegenkomt en dus lekker door kunt rijden. Daarnaast vallen kinderen ’s avonds of ’s nachts meestal als een blok in slaap. Voor ze dan weer goed en wel wakker worden zijn jullie al bijna in Zuid-Frankrijk. Dit is niet alleen voor de kinderen prettig reizen, maar ook voor de ouders!

Let op! Probeer je rit zo te timen dat je niet tijdens de ochtendspits door een stad als Parijs of Lyon hoeft te rijden. Als er íets namelijk niet goed is voor de sfeer…

Tip 2. Op tijd tanken

Je herkent het vast wel. Je hebt nog maar benzine voor slechts 30 kilometer en er is geen tankstation in zicht. Stiekem word je onrustig en de eerste sneer wordt al uitgedeeld. Nu wil je natuurlijk nooit met een lege tank aan de kant van de weg stil komen te staan. Maar al helemaal niet ergens in Noord-Frankrijk met een paar huilende kinderen. Zorg dan ook altijd dat je ruim op tijd de tank volgooit en probeer niet kost-wat-kost bij dat ene tankstation in Luxemburg te tanken. Je bent dan gegarandeerd niet de enige en wachttijden van een half uur of drie kwartier zijn hier eerder regelmaat dan uitzondering.

Tip 3. Neem een creditcard mee op reis naar Frankrijk

Neem altijd een creditcard mee. Niet alleen handig bij de tolstations, maar ook als je moet tanken. Veel mensen die met de auto naar Frankrijk gaan gebruiken onderweg een tankpas. Helaas worden deze in het buitenland niet altijd en overal geaccepteerd. Hetzelfde geldt voor je Nederlandse pinpas. Vooral bij kleine tankstations langs de snelweg kan het wel eens zijn dat je pas wordt geweigerd. Een creditcard kan dan je redding zijn. 

Let op! Laat voor je vertrekt je creditcardmaatschappij weten dat je naar Frankrijk gaat en je de creditcard gaat gebruiken. Veel maatschappijen blokkeren deze namelijk uit veiligheidsoverwegingen als de kaart ineens veelvuldig in een ander land wordt gebruikt!

Tip 4. Plan je stops

Iedereen die wel eens met de auto door Frankrijk is gereden weet vast wel dat de rustplekken niet altijd even netjes zijn. De ouderwetse hurk wc is inmiddels verleden tijd, toch zijn er nog genoeg Aires waar je liever niet met je auto stilstaat, laat staan je kinderen laat spelen. Plan je pauzes dus vooraf zodat je niet hoeft te zoeken. 

Er zijn een aantal websites die vertellen waar je het beste pauzeert. Vooral op het travelblog Kidseropuit.nl krijg je een duidelijk overzicht van de beste Aires in Frankrijk.

Tip 5. Check je autoverzekering

Ga je met de auto op vakantie naar Frankrijk, dan is er ook nog altijd het risico dat er iets gebeurt. Een ongeval of pech zit namelijk in een klein hoekje. Zorg altijd dat je autoverzekering up-to-date is. Controleer of de dekking nog wel toereikend is en noteer wie je moet bellen als je langs de kant van de weg komt te staan. Dit kun je beter thuis op je gemak uitzoeken, dan wanneer je met stress in the middle of nowhere van Frankrijk staat. 

Je autoverzekering vergelijken doe je eenvoudig op vergelijkingssite Geld.nl. In een paar stappen zie je dan wat de best passende autoverzekering is met de laagste premie. Zo ga je niet alleen goed verzekerd op autovakantie naar Frankrijk, je bespaart ook nog een hoop geld.

Wist je dat...
De meeste mensen betalen nog altijd onnodig te veel voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot gemiddeld 237 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! 
Nog geen reacties op "Met de auto naar Frankrijk – 5 Praktische tips!"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen