Contact

Wat te doen bij ziekte of ongeluk op vakantie?

Je hebt er maanden naar uitgekeken. De voorpret was leuk, maar de vakantie zelf zou legendarisch worden. En dat was het ook. Tot het moment dat je met je gehuurde scooter in een bocht onderuit gaat of met een voedselvergiftiging midden in de nacht wakker wordt. Gelukkig biedt een goede reisverzekering enige verlichting. Maar welke reisverzekering is voor jou de beste en wat moet je doen in het geval van ziekte of een ongeluk op vakantie?

Zorgkosten op vakantie en je zorgverzekering

In eerste instantie val je natuurlijk terug op je Nederlandse zorgverzekering. Word je op vakantie erg ziek of krijg je een ongeluk, dan worden de ziekenhuiskosten dus voor je vergoed. Maar let op! Je zorgverzekering biedt alleen dekking tot de in Nederland geldende tarieven. Vallen de kosten voor zorg op je vakantiebestemming dus hoger uit dan in Nederland, dan betaal je zelf het verschil bij. 

Vakantielanden waar de zorgkosten vaak hoger zijn dan in Nederland zijn:

 • Noorwegen
 • Zwitserland
 • Verenigde Staten
 • Luxemburg
 • Monaco
 • Denemarken
 • Australië
 • Canada

Reisverzekering met dekking voor medische kosten

Gelukkig is het wel mogelijk je voor dit verschil in zorgkosten te verzekeren, namelijk met een aanvullende reisverzekering voor medische kosten. Alle spoedeisende medische zorg in het buitenland wordt dan volledig vergoed. Een reisverzekering met medische kosten biedt ook dekking voor:

 • Tandartskosten tot een maximumbedrag
 • Eigen risico zorgverzekering
 • Voor een bepaalde periode nabehandelingen in Nederland na een ongeluk in het buitenland

Wanneer alarmcentrale bellen?

De alarmcentrale van je reisverzekering staat 24 uur per dag voor je klaar als je spoedeisende hulp nodig hebt op vakantie. Ben je gewond geraakt of plotseling ernstig ziek? Twijfel dan niet en bel! Je kunt bij de alarmcentrale namelijk niet alleen terecht bij noodsituaties, maar ook voor hulp of advies. Bijvoorbeeld als je wilt weten waar de dichtstbijzijnde tandarts of huisarts zit.

Tip! Sla voor je op vakantie gaat het telefoonnummer van je reisverzekering alarmcentrale op in je telefoon. Je vindt dit nummer op je reisverzekeringspas of op de website van je reisverzekeraar.

Reisverzekering vergelijken

Omdat er een groot verschil in dekkingen is tussen de verschillende aanbieders van reisverzekeringen, is het slim om voor je een reisverzekering afsluit, eerst een objectieve vergelijking te maken. Je reisverzekering vergelijken doe je makkelijk zelf op Geld.nl. Jij geeft aan wat je wensen zijn en wij laten je vervolgens met een duidelijk overzicht zien waar je de best passende dekking vindt tegen de scherpste premie. Zo bespaar je flink wat geld op je reisverzekering.

Wist je dat…
Je op Geld.nl het grootste aanbod reisverzekeraars vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende reisverzekering  tegen de laagste premie en ga je met een gerust hart op reis! Reisverzekering vergelijken
Nog geen reacties op "Wat te doen bij ziekte of ongeluk op vakantie?"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

 • Plaatsen