Contact

Meer overstappers zorgverzekering 2023 verwacht

Vanaf aankomende zaterdag zijn alle premies voor de zorgverzekering 2023 bekend en kun je weer vergelijken en overstappen van zorgverzekering. Vergelijken en overstappen is nu belangrijker dan ooit. De zorgpremies zullen fors stijgen ten opzichte van 2022. Dit komt nog bovenop al het andere dat door de inflatie steeds duurder wordt en de hoge energieprijzen. Kortom: extra reden om goed te kijken of je kunt besparen door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Precies om deze reden verwacht ook de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dat het er de komende weken aanzienlijk meer mensen overstappen van zorgverzekering dan afgelopen jaren. Dit schrijft de NZA in de monitor Zorgverzekeringen 2022.

Zorgverzekering in 2023 flink duurder

Dat je in 2022 fors meer gaat betalen voor je zorgverzekering, blijkt uit de premies die tot nu toe bekend zijn geworden. Alleen DSW en haar dochters InTwente en StadHolland hebben de premies voor 2023 bekend gemaakt. Deze stijgen met ongeveer 8 tot 12 euro per maand (96 tot 144 euro jaar), wat neerkomt op een stijging van 6 tot 10 procent. We verwachten dat andere zorgverzekeraars ook met flinke verhogingen komen. Zorgverzekeraars Menzis en CZ hebben dit al bevestigd. Hun definitieve premies zullen zij, net als andere zorgverzekeraars, uiterlijk 12 november bekend maken. Hier lees je meer over waarom de meeste zorgverzekeraars tot het laatste moment wachten om hun premies bekend te maken.

Tip! Schrijf je hier in voor de gratis zorgalert van Geld.nl en je krijgt meteen een seintje zodra alle premies bekend zijn en je op zoek kunt gaan naar de beste en goedkoopste zorgverzekering.

Zorgen over solidariteit zorgstelsel

De NZa uit in haar rapport haar zorgen over de solidariteit op de zorgverzekeringsmarkt. Er ontstaat volgens de NZa een tweedeling doordat steeds meer zorgverzekeraars basisverzekeringen met beperkende voorwaarden aanbieden waarmee ze zich richten op jonge, gezonde verzekerden. Hierdoor kunnen jonge, gezonde mensen zich relatief goedkoop verzekeren en betalen mensen die meer zorg nodig hebben relatief veel premie. Dit terwijl het eigenlijk zo zou moeten zijn dat de gemaakte zorgkosten door alle verzekerden samen worden gedragen. Ze roepen de minister en de zorgverzekeraars zelf dan ook op om hier maatregelen tegen te nemen.

Nog geen reacties op "Meer overstappers zorgverzekering 2023 verwacht"
 
Geef een reactie

Lees de huisregels

  • Plaatsen